Αναζήτηση στον ιστότοπο


Επαφή

Crazyfunradio

E-mail: xazompampas@hotmail.com

OΡΙΣΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 300 ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΣΑΝ

2010-05-05 21:47

Άλμα διαφθοράς για την Ελλάδα

Η βαθμολογία της χώρας μας υποχώρησε to 2009 στο 3,8 από 4,7 που ήταν πέρυσι στην Κατάταξη Αντιλήψεων για τη Διαφθορά (Corruption Perceptions Index).
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2009 13:38


 

Αλμα της Ελλάδας στη διαφθορά

Στη «μαύρη λίστα» των διεθνών οργανώσεων βρίσκεται η Ελλάδα στο θέμα της διαφθοράς. καθώς αφενός δεν έχουν υπάρξει επαρκείς προσπάθειες πάταξης της διαφθοράς, ενώ παράλληλα σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, «αδυναμίες του συστήματος» που έφεραν στην επιφάνεια τα πρόσφατα σκάνδαλα, εντοπίζει η Διεθνής Διαφάνεια στην Ελλάδα, υποβαθμίζοντας περαιτέρω τη θέση της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη αναφορικά με τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η βαθμολογία της Ελλάδας υποχώρησε to 2009 στο 3,8 από 4,7 που ήταν πέρυσι στην Κατάταξη Αντιλήψεων για τη Διαφθορά (Corruption Perceptions Index).

H λίστα κατατάσσει 180 χώρες ανάλογα με το πώς αντιλαμβάνονται οι πολίτες την έκταση της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα (το 10 αντιστοιχεί σε χαμηλά επίπεδα διαφθοράς και το 0 σε υψηλά).

Στην παγκόσμια κατάταξη, πρώτη σε διαφθορά (και τελευταία στη βαθμολογία) έρχεται η Σομαλία, ακολουθούμενη από το Αφγανιστάν, τη Μιανμάρ, το Ιράκ και το Σουδάν.

Τη μεγαλύτερη βαθμολογία και τη λιγότερη διαφθορά έχει η Νέα Ζηλανδία, ακολουθούμενη από τη Δανία, τη Σιγκαπούρη, τη Σουηδία, και την Ελβετία.

Ανάμεσα στις χώρες που είδαν τη βαθμολογία τους να μειώνεται ήταν το Ιράν (υποχώρησε στο 1,8 από 2,3 μετά τις καταγγελίες για νοθεία στις προεδρικές εκλογές) και η Ουκρανία (2,2 από 2,5).